Yritykset sosiaalisessa mediassa

“Riittää, että somekanavien olemassaolon muistaa silloin tällöin ja räpsäisee jonkun kuvan, niin eipä ole ainakaan kuollut kanava.”

“Ai niin, se some.. Ei olla taas postattu ikuisuuteen mitään.. Mitä ihmettä sinne nyt taas postaisi edes?”

“Kaiken sen ohella mitä teen päivittäin, miten mulla pitäisi olla vielä aikaa päivittää kaikkia meidän somekanavia, kun kaikissa kanavissa pitää kuitenkin olla?”

 

.. Tarina ei ehkä ole ihan näin kärjistetty, mutta samaistutko silti johonkin näistä edellä mainituista kommenteista? Älä huoli, se on täysin ymmärrettävää, etkä ole yksin asian kanssa. 

Some on nykypäivänä tärkeä osa yrityksen näkyvyyttä ja läsnäoloa. Some on helppo kanava vaikuttaa brändin imagoon ja luoda vuorovaikutuksellista suhdetta asiakkaiden kanssa. Some auttaa parhaimmillaan edistämään myyntiä ja lisäämään asiakkaiden sitoutuneisuutta brändiin. Yhä isompi osa asiakaspalvelusta ja myynnistä on myös nykypäivänä useiden yritysten kohdalla siirtynyt someen.

Someen on kuitenkin helppo myös käyttää turhia resursseja saavuttamatta tuloksia. Ei pidä paikkaansa, että yrityksellä tulisi olla jokaisessa somekanavassa tili. Itseasiassa päinvastoin. Somekanavien määrän sijaan on tärkeää valita kanavat omien kohderyhmien perusteella ja panostaa kanavien määrän sijaan sisällön laatuun kyseisissä kanavissa. Näin saavutetaan parempia tuloksia.

Useissa yrityksissä ei ole omaa inhouse-markkinointihenkilöä, joka pystyy hoitamaan yrityksen somekanavat ja suunnitelmallisen sisällöntuotannon. Tällöin some on saattanut napsahtaa jonkin työntekijän kontolle muiden työtehtävien ohelle, tai yksinyrittäjien tapauksessa some on yhden henkilön varassa kaiken muun ohella. Liiketoiminnan pyörittäminen ja muut työtehtävät sitovat paljon aikaa ja voi tuntua mahdottomalta löytää aikaa suunnitelmallisuuteen, laadukkaaseen sisällöntuotantoon ja vuorovaikutuksen ylläpitämiseen somessa.

Vuorovaikuttaminen somessa on tärkeä osa yrityksen someläsnäoloa. Ei riitä, että someen postataan julkaisu kerran viikossa ja muuten somessa ei käydä ollenkaan. Aktiivisten ja laadukkaiden postausten lisäksi on tärkeää myös tykätä muiden julkaisuista, kommentoida, vastata kommentteihin, vastata yksityisviesteihin ja kyselyihin. Tämäkin sitoo oman aikansa, mutta on tehokas keino asiakkaiden sitouttamiseen ja näkyvyyden kasvattamiseen.

Somen ulkoistaminen sisällöntuotantoon erikoistuneille yrityksille on hyvä vaihtoehto monelle yritykselle. Tälllöin somen ylläpidosta, suunnittelusta ja vuorovaikuttamisesta vastaa asiaan perehtynyt someammattilainen, jolloin voit itse keskittyä muuhun tekemiseen. Myös me Volontélla tarjoamme korkealuokkaista ja räätälöityä sisällöntuotantoa sekä somen ylläpitopalveluita erikokoisille yrityksille. Lue lisää täältä.

 

Miten sitouttaa asiakkaita somessa?

  • Käy aktiivista keskustelua ja vuorovaikuta: tykkäile, kommentoi, vastaa, kysele ja keskustele
  • Luo sisältöä, joka tuo lisäarvoa -> viihde, informatiivinen ja opettavainen sisältö, vinkit ym.
  • Pidä brändi-ilmeesi mielessä myös somesisällössä -> Suunnitelmallisuus ja visuaalisuus kanavassa antaa ammattimaisen ilmeen ja vahvistaa brändimielikuvaa
  • Anna brändisi persoonallisuuden näkyä, aitous on kasvava trendi 
  • Tuo palvelusi ja tuotteesi saataville myös someen ja tarjoa somessa erikoistarjouksia
  • Toteuta tempauksia tai live-tapahtumia